oktober 15, 2008

Demokratins baksida

Vi lever idag i ett samhälle där i princip allt är prestationsstyrt. Om vi inte kan leva upp till de olika krav som ställs får vi heller åtnjuta de förmåner som därav följer. Vill vi ha ett jobb måste vi först skaffa oss kompetensen. Vill vi ha den snyggaste tjejen måste vi ha de snyggaste magrutorna eller alternativt den tjockaste plånboken. Vill vi bli porrskådis, den största penisen. Bärplockare, söka polskt medborgarskap, och så vidare.

Visst skulle man kunna försöka försköna denna världsbild genom att föra ett ideologiskt resonemang kring att det inte borde vara så, att alla människor är lika mycket värda och att storleken inte har någon betydelse. Men förr eller senare hinner värkligheten ikapp även den mest hängivna drömmaren och serverar denne en stor skål med örfil och en side order of rövknull. Nalle puh förvandlas från en honungsätande krammaskin till en frustrerad grizzlybjörn som inte har fått till det på länge. Samtidigt som stålmannen som tidigare varit farbror helylle använder sina krafter till att spionera på småflickor i omklädningsrummet istället för att bekämpa orättvisor.

Förlåt råkade komma ifrån ämnet lite!
Det jag försöker säga är att, om vi kräver så mycket av människor när det gäller jobb, det social osv. Hur kommer det sig då att vilken åsna som helst får bli förälder och kanske ännu värre rösta. Demokrati och alla människors lika värde i all ära, men när jag i framtiden har blivit gud eller kanske bara human världsdiktator skall mina första åtgärder bli tvångssterilisering av åsnor ( med åsna menar jag inte djuret, utan väldigt korkade människor) och kunskap/intelligenstest för att få rösta, så vi slipper åsnornas åsikter (återigen syftar jag på de korkade människorna. Så till alla djurrättsaktivister, jag har inga problem med djuret åsna och tycker de självklart skall få rösta).

Visst kan det verka lite bryskt, men det är juh trotts allt för deras eget bästa.

Vill du veta mer om tvångssterilisering kan du läsa om det i boken kris i befolkningsfrågan av Alva och Gunnar Myrdal.
/ Sasan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

thousandwhats - en blogg av 3 killar från Västerås

Inga kommentarer: